torsdag 15 oktober 2009

Inte bara människor som äter Losec...

....även Uffe gör det....
Han har varit jättedålig i magen till och från nu under en längre tid och då menar jag inte bara lite krämig bajs utan det har stått som en kran ur rumpan på honom. Och förra veckan fick jag nog och tog honom till veterinären på Västra Djursjukhuset.
Måste bara säga att dom är så himla bra där. Nu har jag som tur är inte varit där speciellt många gånger, men dom gångerna som har varit det så har dom varit kanon allihopa.

Veterinären gick iallfall igenom Uffe noggrant, kände och klämde, tog tempen, lyssnade på hjärtat, tittade i halsen och öronen. Och Uffe stod bara helt stilla och tog allt med ro :-). Vi tog även en del blodprover på honom, men dom visade som tur var ingenting.
Det slutade med att jag och Uffe fick gå hem med antibiotika och Losec Mups. Så nu ska han äta antibiotikan i 21 dagar och Losec i 14 dagar - det har gått en vecka nu. Veterinären trodde på en bakteriell överväxt i tarmen......och redan efter 2 dagar var han bättre så det var förmodligen det.

Har inte blivit speciellt mycket hundträning det sista, dels har han varit dålig och jag har jobbat ganska mycket och varit ute och flängt. Men förhoppningvis blir det träning nu på lördag hos Thorvald och Sara - det ser vi båda fram emot :-)

Imorgon är det fredag igen och veckan avslutas med en trevlig tjejmiddag med kollegor hemma hos Marie-Anne.

Kram på er
Linda och Uffe

1 kommentar:

  1. ajajaj, vilken otur, men det är tur att Västra Djurkliniken finns, bättre veterinärer får man leta efter. Skönt att höra att han är på bättringsvägen och att du kan börja träna igen. Idag har Pajaz tagit sitt första långa spår utan problem, ja han fick ett tappt i mitten men letade sej tillbaka och gav inte upp. Mot slutet va han ganska mör han har ju ingen spårkondition att tala om. vi ses nästa vecka hälsar anne-lie

    SvaraRadera